Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2013/01/04

Aštri morkų ir saldžiosios bulvės sriuba



Dvelkianti egzotišku aromatu, gana aštri, tiršta ir užpildanti sriuba su trupučiu grietinėlės. Ši sriuba yra geras fibros ir beta-karotino šaltinis.

  • 2-3 valg.š. alyvuogių aliejaus,
  • 1 svogūnas,
  • 1/2 arbat.š. kumino,
  • 1 valg.š. kario prieskonių,
  • 2-3 morkos,
  • 1 didelė saldžioji bulvė,
  • 1 litras vandens,
  • 2 vištienos ar daržovių sultinio kubeliai,
  • Truputis druskos,
  • 60 ml neriebios grietinėlės.
  1. Į puodą, kuriame virsite sriubą, įpilti alyvuogių aliejaus, sudėti smulkintą svogūną, kepti, kol suminkštėja, tačiau dar neruduoja. 
  2. Įberti kuminą ir kario prieskonius. Pakepinti kelias minutėles.
  3. Sumesti riekelėmis pjaustytas morkas ir nedideliais kvadratėliais saldžiąją bulvę. 
  4. Supilti vandenį, įmesti sultinio kubelius. Gerai išmaišyti ir užvirti. Sumažinus ugnį, dar virti apie 30 minučių, kol daržovės suminkštėja. 
  5. Galiausiai viską sutrinti blenderiu, paskaninti grietinėle ir pabarstyti druska (jei reikia), kadangi sriuba yra saldoka.
  6. Jei sriuba pasirodo truputėlį per daug aštri, įpilkite truputį pieno. Labai skanu užsikandant datulėmis. Taip pat galima patiekti su tamsia duona ar krekeriais. 

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...