Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/03/28

Keksiukai su morkomis ir kreminės varškytės įdaru


Tešla:
  • 200 gr miltų, 
  • 1½ a.š. sodos,
  • 1 a.š. kepimo miltelių,
  • ½ a.š. druskos,
  • 1 a.š. cinamono,
  • ½ a.š. malto muškato riešuto, 
  • 200 gr cukraus.
  • 3 kiaušiniai,
  • 150 ml augalinio aliejaus,
  • 1 didelės arba 2 mažesnių tarkuotų morkų,
  • 60 gr smulkintų lazdyno riešutų,
  • 60 razinų arba džiovintų slyvų,
  • Truputis miltinio cukraus.
Įdaras:
  • 120 gr minkšto kreminio sūrio ar varškės,
  • 1 kiaušinio trynys,
  • 100 gr cukraus,
  • ½ a.š. vanilės ekstrakto.

Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.

Sumaišome visus sausus ingredientus:  miltus, sodą, kepimo miltelius, druską, cinamoną, maltą muškato riešutą ir cukrų. 

Atskirame inde plakame kiaušinius ir augalinį aliejų iki vientisos masės, sudedame tarkuotas morkas, smulkintus lazdyno riešutus ir razinas (dėjau slyvas), mirkytas karštame vandenyje apie 10 minučių.

Kitame dubenėlyje sumaišome kreminę varškę (sūrį) su kiaušinio tryniu, cukrumi ir vanilės ekstraktu.


Tuomet sausus ingredientus sudedame į kiaušinio-aliejaus plakinį. Viską gerai išmaišome. Pasiruošiame keksiukų formą su popierėliais. Kiekvieną jų pripildome apie ¾. Ant viršaus dedame po šaukštą kreminės varškės įdaro.


Kepame apie 20 minučių. Iškepusius paliekame ataušti ir apibarstome miltiniu cukrumi. Mėgaukitės!





Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...