Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/03/23

Keptas viščiukas su bulvėmis


Artėjančio savaitgalio proga... keptas viščiukas su bulvėmis!

* 1.5 kg viščiukas,
* 6 didelės bulvės,
* Druska ir pipirai,
* Ciberžolė ir malta raudonoji saldžioji paprika,
* Šlakelis sojos padažo,
* Kelios česnako skiltelės,
* Šviežios petražolės ir kalendra,
* Šiek tiek alyvuogių aliejaus,
* 2 arbat.š. kmynų sėklų,
* Pusės citrinos sultys,
* Truputis majonezo vištienai.


Viščiuką nuplauname ir nusausiname. Susmulkiname česnaką ir įtriname juo viščiuką. Užberiame druskos, pipirų ir kitų prieskonių.  Įdedame šiek tiek majonezo bei išspaudžiame pusės citrinos sultis ir gerai išmaišome, kad viščiukas pasidengtų šiuo mišiniu. Paliekame pasimarinuoti. 

Tuo tarpu nulupame bulves, jas nuplauname ir supjaustome skiltimis. Apibarstome druska, pipirais ir ciberžole, įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir šiek tiek kmynų sėklų. Viską gerai išmaišome.

Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Formą, kurioje kepsime viščiuką, išklojame aliuminio folija. Ant dugno sudedame visas bulves, o ant jų - marinuotą viščiuką. Viską uždengiame kitu aliuminio folijos lapu ir pašauname kepti. Kepame  apie valandą (jei reikia ilgiau). Pabadžius bulves peiliu, jos neturi būti kietos. Tuomet nuimame foliją ir leidžiame dar truputį pakepti, kol bulvės ir viščiukas gražiai parusta. Skanaus!



Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...