Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/10/22

Gruziniška adžika


Vėl atėjo lietingas ruduo, ne už kalnų ir šalta žiema. Jau dabar norisi sušilti... Vienas iš būdų  - pasigaminti šio deginančio pagardo, tinkančio ne tik prie mėsos patiekalų. 
  • 2 kg  pomidorų,
  • 700 gr raudonų paprikų (4 didelės),
  • 100 gr čili pipiriukų (naudojau tik 50 gr),
  • 300 gr morkų (2 didelės),
  • 1 nedidelė česnako galvutė,
  • 4 svogūnai,
  • 1  pankolio šaknis,
  • Apie 1 stiklinė aliejaus,
  • 1/2 stiklinės cukraus,
  • 3 valg. š. druskos,
  • 150 ml acto.

  1. Visus ingredientus sumalti mėsmale arba susmulkinti virtuvės kombainu. 
  2. Į didelį puodą dėti sumaltas daržoves, prieskonius ir gerai išmaišius, virti apie 45-60 minučių, kol skystis truputį nugaruos. 
  3. Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos, supilti actą ir sudėti susmulkintus česnakus. Gerai išmaišyti.
  4. Gautą masę  supilstyti į sterilius stiklainius ir užsukti. 
  5. Palikti atvėsti. 
  6. Laikyti vėsioje, tamsioje vietoje. Skanaus ir šiltų bei jaukių akimirkų!
Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Debesys