Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/03/21

Ypatingi keksiukai su morkomis ir pekano riešutais

12-ai standartinio dydžio keksiukų:

* 1/4 stiklinės pekano arba graikinių riešutų,
* 2-3 morkų,
* 1 obuolys, nuluptas ir taip pat sutarkuotas,
* 175 gr miltų,
* 150 gr cukraus,
* Pusė arbat.š. sodos,
* 1 arbat.š. kepimo miltelių,
* 1/4 arbat.š. druskos,
* 1 arbat.š. cinamono,
* 1/2 stiklinės kokoso drožlių,
* 2 dideli kiaušiniai,
* 1/2 stiklinės augalinio aliejaus,
* 1/2 arbat.š. vanilės ekstrakto;

Kreminiam sūrio papuošimui:

* 55 gr kambario temperatūros sviesto,
* 110 gr kreminio kambario temperatūros sūrio (tinka Filadelfijos sūris),
* 3 arbat.š. miltinio cukraus,
* 1/2 arbat.š. vanilės ekstrakto.



Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. 

Apkepiname riešutus, kol lengvai paruduoja ir skleidžia aromatą. Paliekame atvėsti ir susmulkiname stambokais gabalėliais.

Nulupame ir sutarkuojame morkas bei obuolį. 

Dideliame dubenyje suberiame miltus, cukrų, sodą, kepimo  miltelius, druską ir cinamoną. Taip pat ir ataušusius riešutus ir kokoso drožles. Gerai išmaišome.

Atskirame dubenėlyje susiplakame kiaušinius, aliejų ir vanilės ekstraktą. Tuomet šį plakinį kartu su tarkuotomis morkomis ir obuoliu sumaišome su sausu mišiniu ir gerai ištriname. 

Į pasiruoštas popierines formeles vienodai sudedame tešlą ir kepame įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes. 

Keksiukams kepant, imamės papuošimo gaminimo:  išsukame sviestą ir kreminį sūrį, kol jis tampa vienalytis, be gumulėlių. Palaipsniui sudedame miltinį cukrų ir vanilės ekstraktą. Masė turi gautis labai vientisa ir kreminė.

Keksiukus išimame iš orkaitės ir paliekame ataušti. Po 10 minučių nuimame keksiukų popierėlius ir paliekame galutinai ataušti prieš papuošiant juos. 

Laikas pasireikšti neribotai fantazijai... Puošybai geriausia naudoti konditerinį švirktą. Mėgaukitės!



Linkėjimai, Krista.

Originalus receptas iš Joy of baking

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...