Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/05/09

Citrininis jogurto pyragas




Pyragui:
  • 1 1/2 puodelio miltų,
  • 2 a.š. kepimo miltelių,
  • 1/2 a.š. druskos,
  • 1 puodelis jogurto,
  • 1 1/3 puodelio cukraus,
  • 3 didelių kiaušinių,
  • 2 a.š. tarkuotos citrinos žievelės (2 citrinų),
  • 1/2 a.š. vanilės ekstrakto (vanilės ankštis),
  • 1/2 puodelio augalinio aliejaus,
  • 1/3 puodelio šviežiai spaustų citrinos sulčių.

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą iškloti sviestiniu popieriumi, ištepti riebalais ir pabarstyti miltais.
 
Į didelį dubenį persijoti miltus, kepimo miltelius ir druską. Atskirame inde išsukti jogurtą, puodelį cukraus, kiaušinius, citrinos žievelę ir vanilę. Pamažėle sausą mišinį suberti į jogurto-kiaušinių plakinį, tuomet supilti aliejų ir gerai išmaišyti.

Paruoštą masę supilti į kepimo formą ir kepti apie 50 minučių, arba kol, medinis pagaliukas įkišus jį į pyrago vidurį ir ištraukus yra sausas.


Kai pyragas iškeps, jį palikti ataušti kepimo formoje apie 10 minučių. Po to atsargiai ištraukti iš kepimo formos. Mėgaukitės!




Linkėjimai, Krista.

1 comment:

Used PC Exporter said...

Nice Blog Post !

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...