Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/05/08

Ypatinga lašiša

  • 4 gabalėliai lašišos filė su oda,
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus,
  • 2 v.š. rudojo cukraus (nors baltasis taip pat tinka),
  • 2 a.š. druskos,
  • 1 a.š. maltų juodųjų pipirų,
  • 1/2 a.š. malto kmyno,
  • 1/4 a.š. garstyčių miltelių,
  • 1/8 a.š. cinamono.

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių karštumo.

Nedideliame dubenėlyje sumaišyti cukrų su druska ir likusiais prieskoniais. Jais įtrinti lašišos viršutinę dalį, bet ne odą!!!

Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti 2-3 minutes prieskoniuotą lašišos pusę. Tuomet ją apverčiant dedame ant kepimo skardos ir pašauname į karštą orkaitę 5-6 minutėms, kol žuvis iškeps galutinai. 

Skanu su orkaitėje keptomis bulvėmis. Mėgaukitės!



Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...