- 4 gabalėliai lašišos filė su oda,
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus,
- 2 v.š. rudojo cukraus (nors baltasis taip pat tinka),
- 2 a.š. druskos,
- 1 a.š. maltų juodųjų pipirų,
- 1/2 a.š. malto kmyno,
- 1/4 a.š. garstyčių miltelių,
- 1/8 a.š. cinamono.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių karštumo.
Nedideliame dubenėlyje sumaišyti cukrų su druska ir likusiais prieskoniais. Jais įtrinti lašišos viršutinę dalį, bet ne odą!!!
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti 2-3 minutes prieskoniuotą lašišos pusę. Tuomet ją apverčiant dedame ant kepimo skardos ir pašauname į karštą orkaitę 5-6 minutėms, kol žuvis iškeps galutinai.
Skanu su orkaitėje keptomis bulvėmis. Mėgaukitės!
Linkėjimai, Krista.
No comments:
Post a Comment