Dar vienas, kitoks tažinės variantas. Šį kartą su vištiena ir alyvuogėmis.
- Viščiukas,
- 3 bulvės,
- 2 morkos,
- 1 svogūnas,
- Alyvuogių aliejus,
- Šviežios petražolės,
- 1 a.š. druskos,
- 1/2 a.š. maltų pipirų,
- 1 a.š. ciberžolės (kurkumos),
- 1 a.š. maltos paprikos miltelių,
- 1 a.š. malto imbiero,
- Šiek tiek šafrano plaukelių,
- 1/2 a.š. malto kardamono,
- 1/2 a.š. muškato kevalo miltelių,
- Truputis cinamono,
- 1 lauro lapelis,
- Truputėlis vandens.
Pirmiausia, viščiuką nuplauti, nusausinti ir supjaustyti norimo dydžio gabalais. 
Į nedidelį dubenėlį įpilti 3 v.š. alyvuogių aliejaus, įberti 3 v.š. smulkintos šviežios petražolės ir visus prieskonius, išskyrus lauro lapelį ir cinamoną. Gerai viską išmaišyti ir juo įtrinti vištienos gabalėlius.
Nulupti svogūną, bulves bei morkas ir susipjaustyti (svogūnus-pusžiedžiais, morkas-kiekvieną padalinti į kelias dalis, tada perpjauti perpus ir išimti neskanų viduriuką), o bulves-ketvirčiais). 
Ant ugnies statyti molinį puodą arba tažinę, įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir sudėti supjaustytą pusžiedžiais svogūną, ant jo - prieskoniais įtrintą vištieną ir uždengus dangčiu pakepti apie 10 minučių. 
Po to vištienos gabalėlius apversti ant kitos pusės ir gražiai apdėlioti pjaustytomis morkomis ir bulvėmis bei svogūnais.
 
 Print
Print  PDF
PDF





 
 

No comments:
Post a Comment