Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/06/10

Plikyti pyragėliai su varškės įdaru ir šokoladu


Malonūs prisiminimai iš vaikystės... Plikyti pyragėliai!

Tešlai:
  • 55 gr sviesto,
  • 160 gr miltų,
  • 35 gr krakmolo,
  • 5 kiaušiniai,
  • 1 a.š. kepimo miltelių,
  • 250 ml vandens.
 Įdarui:
  • 0,5 stiklinės Mascarpone sūrio.
Papuošimui:
  • 120 gr šokolado.


Pirmiausia reikia įkaitinti orkaitę.

Ištirpinti sviestą. Atskirame puode pilti 250 ml vandens ir supilti tą tirpintą sviestą. Jam užvirus, nuimti nuo ugnies ir iš karto suberti miltus, krakmolą ir gerai išmaišyti. Nuolat maišant, kaitinti dar apie 1 minutę. Tešla turėtų atsiskirti nuo puodo kraštų. 

Karštą tešlos gabalą iškart perkelti į kitą dubenį ir po vieną įmušti kiaušinius. Tešlą palikti atvėsti ir tik tada įmaišyti kepimo miltelius. 

Ant kepimo popieriumi išklotos skardos išrikiuoti tešlos gumulėlius išspaustus švirkštu (galima juos suformuoti ir dviem šaukšteliais). 

Plikytus pyragėlius kepti 25-30 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Būtina orkaitės neatidarinėti pirmąsias 15 minučių, kitaip pyragėliai sukris.

Iškeptus pyragėlius truputį pravėsinti, o tada - švirkštu į vidų įšvirkšti maskarpone sūrio (arba tiesiog varškės) ir viršų aptepti šokoladu. Mėgaukitės!


Linkėjimai, Krista.

Šaltinis: spice.lt

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...