Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/06/22

Aromatingasis RAS EL HANOUT

Muskato riešutas su kevalu

Ras El Hanout yra aromatingasis prieskonių mišinys, kilęs iš Maroko. Tačiau jis taip pat plačiai naudojamas ir kitose Šiaurės Afrikos šalyse.
  
Šiuo prieskonių mišiniu yra įtrinama mėsa arba jo įmaišoma į ryžius, o taip pat būna paskaninami daugelis pikantiškų patiekalų.

Yra begalė šio aromatingo mišinio variantų, kadangi kiekvienas pardavėjas gali turėti skirtingą RAS EL HANOUT mišinio maišymo receptą. Neretai jis būna sumaišytas iš keliolikos prieskonių, kartais gali būti panaudoti net virš 30 ingredientų.

Dažniausios sudedamosios dalys:  
  • kardamonas, 
  • kalendra,
  • kuminas,
  • čili pipiras,
  • gvazdikėliai,
  • muskato riešutas, 
  • anyžiaus sėklos, 
  • muskato kevalo milteliai, 
  • cinamonas, 
  • imbieras, 
  • įvairūs malti pipirai, 
  • ciberžolė ir t.t. 

Kai kuriuose regionuose yra įmaišoma ir kitokių mums negirdėtų šaknų, sėklų ir uogų.

Neretai mišinio ingredientai prieš tai yra pakepinami, o tada susmulkinami ir sumaišomi kartu.

Marokietišku RAS EL HANOUT prieskonių mišiniu yra įtrinama mėsa arba jo įmaišoma į ryžius, o taip pat būna paskaninami daugelis pikantiškų patiekalų.

Yra begalė šio aromatingo mišinio variantų, kadangi kiekvienas pardavėjas gali turėti skirtingą RAS EL HANOUT mišinio maišymo receptą. Neretai jis būna sumaišytas iš keliolikos prieskonių, kartais gali būti panaudoti net virš 30 ingredientų.

Kai kuriuose regionuose yra įmaišoma ir kitokių mums negirdėtų šaknų, sėklų ir uogų.

Neretai mišinio ingredientai prieš tai yra pakepinami, o tada susmulkinami ir sumaišomi kartu.


Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...