Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/07/10

Čeburekai su varške



Tešla:
  • 2 stiklinės kefyro,
  • 1 trynys,
  • 1 a.š. sodos,
  • Miltų,
  • Šiek tiek druskos,
  • Truputis cukraus, 
  • Aliejus kepimui.
Įdaras:
  • Varškė,
  • 1 kiaušinis,
  • 1 a.š. cinamono,
  • Sauja džiovintų spanguolių (razinų),
  • Žiūpsnelis druskos,
  • Šiek tiek cukraus.



Tešlos ruošimas: iš turimų produktų užminkyti tešlą. Atidėti į šalį.

Pasiruošti įdarą: į varškę įmušti kiaušinį, įberti druskos, cukraus ir cinamono. Suberti džiovintas spanguoles arba razinas ir viską gerai išmaišyti.


Ant miltuoto lygaus paviršio kočioti tešlą, išspausti didesnius nei virtiniams apskritimus. Į kiekvieną dėti po šaukštą ar daugiau įdaro ir gražiai užsukti kraštelius arba tiesiog  juos užspausti šakute. 

Keptuvėje įkaitinti aliejų. Svarbu čeburekus dėti tik į labai karštą aliejų! Kepti ant mažos/vidutinės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai paruduoja.


Apkeptus sudėti ant popierinio rankšluoščio ir leisti aliejui nuvarvėti. Mėgaukitės!



Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...