Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/10/31

Balkaniškas cevapcici su pievagrybių padažu


Gaminant vakarykščius pietus liko šiek tiek maltos mėsos, todėl šiandien - patiekaliukas  su faršu ant iešmelių. Skanu ir greita, o be to, dar su pievagrybių padažėliu.
  • Malta mėsa (jautienos ir kalakutienos mišinys),
  • 1 kiaušinis,
  • Maltos paprikos milteliai,
  • Maltas imbieras,
  • Druska ir pipirai pagal skonį,
  • Šviežios arba džiovintos petražolės,
  • Smulkiai pjaustytas svogūnas,
  • Smulkinta česnako skiltelė,
  • Pievagrybių,
  • 2 valg.š. grietinės.

1. Faršą paskaninti prieskoniais, smulkintu svogūnu bei česnaku ir šviežiomis petražolėmis. Imti medinius iešmelius ir kiekvieną aplipdyti pasiruoštu faršu. Gražiai sudėlioti ant kepimui skirtos skardos kraštelių ir dėti įkaitinton orkaitėn kepti apie 20-30 minučių, kol mėsa ant iešmelių gražiai apskrus.



2. Kol mėsa kepa, gaminame pievagrybių padažą: įkaitinton keptuvėn pilame šlakelį aliejaus ir jame apkepiname smulkintą svogūną. Kai svogūnas suminkštėja ir ima truputį ruduoti, suberiame smulkintus pievagrybius, viską šiek tiek pakepiname, beriame druskos, pipirų ar kitokių mėgstamų prieskonių. Kai grybai suminkštėja, dedame porą šaukštų grietinės dar minutėlę pakepiname ir nukeliame keptuvę nuo ugnies.

Šie iešmeliai skanūs su kuskuso ar kitomis mėgstamomis kruopomis ir pasiruoštu pievagrybių padažėliu.  Taip pat galima gaminti Skanaus!



Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...