Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/10/19

Padažai salotoms

Greita, paprasta ir skanu.
  • Balzaminis padažas
Nedideliame inde sumaišyti 2 valg.š. balzaminio acto ir 4 valg.š aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus (extra virgin). Maišyti, kol visi ingredientai susijungia. Pabaigai įberti druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.


  • Balzaminis padažas su garstyčiomis
Nedideliame inde sumaišyti 1-2 valg.š. balzaminio acto, 1 arbat.š Dižono garstyčių ir 4 valg.š alyvuogių aliejaus, viską paskaninti druska bei maltais juodaisiais pipirais ir gerai išmaišyti, kad mišinys taptų vienalytis.


  • Šviežių prieskoninių žolelių padažas
Į nedidelį indą dėti 1/2 arbat.š. Dižono garstyčių, žiūpsnelį cukraus ir 1 valg.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių, pagardinti druska bei maltais juodaisiais pipirais. Maišyti, kol viskas gerai susimaišo. Tuomet palaipsniui pilti 6 valg.š. aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus (extra virgin) ir maišyti, kol mišinys tampa vienalytis. Pabaigai sumesti 2 valg.š. smulkintų žolelių (petražolių, daržinio builio ar česnako laiškų).


  • Citrininis padažas su petražolėmis
Dubenėlyje sumaišyti šviežiai spaustas 1/2 citrinos sultis, 6 valg.š. aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus (extra virgin) bei 4 valg.š. šviežių smulkintų petražolių ir gerai išmaišyti. Pabaigai, paskaninti druska ir maltais juodaisiais pipirais pagal skonį.


Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...