Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/11/13

Apie citrinų naudą sveikatai...


Dauguma net nenutuokia apie gausybę citrinos sulčių savybių, naudingų mūsų sveikatai. Šis rūgštus ir sultingas vaisius gali būti naudingas metant svorį, taip pat kontroliuojant kraujo spaudimą. 

Kadangi, daugeliui žmonių citrinų sulčių skonis nėra priimtinas, todėl geriausia jas išspausti į stiklinę vandens ir išgerti. Žemiau aprašyta citrinos sulčių nauda sveikatai.
  1. Virškinimui. Citrinų sultys yra labai naudingos sprendžiant įvairias problemas, susijusias su virškinimo arba nevirškinimu.  Sultys sumaišytos su šiltu vandeniu, palengvina rėmens graužimą, pykinimą, pilvo pūtimą, raugėjimą ir naikina parazitus. Reguliarus citrinos sulčių vartojimas gali padėti esant vidurių užkietėjimo problemai, išvalyti žarnyną. Citrinų sultys taip pat yra naudingos kepenims, nes jos padeda gaminti daugiau tulžies, kuri savo ruožtu pagreitina virškinimo procesą.
  2. Odos priežiūrai. Citrinos yra galbūt vienas iš geriausių vitamino C šaltinių,  kuris yra labai naudingas odai. Citrinų sultys turi gebėjimą kovoti su senėjimo simptomais,   inkštirais ir raukšlėmis. Skirtumą savo akimis galima pamatyti tik reguliariai vartojant citrinos sultis arba citrinos vandenį. Citrinos vanduo taip pat padeda pašalinti bet kokius randus ar tamsias dėmes ant odos.
  3. Dantims. Citrinos turi gerą poveikį dantims. Šviežiai spaustų citrinų sulčių gali sumažinti dantų skausmą, kai jomis masažuojamos dantenos, jos gydo visas dantenų žaizdeles. Šviežių citrinų sultys, taip pat padeda kovojant su blogu burnos kvapu.
  4. Gerklei. Šviežios citrinų sultys turi antibakterinį poveikį, todėl labai padeda kovojant su bet kokia infekcija gerklės srityje, pavyzdžiui, gerklės skausmas arba tonzilitas. Geriausias būdas atsikratyti gerklės skausmo - gurguliuoti šiltą vandenį, sumaišytą su  šviežiomis citrinų sultimis.
  5. Antsvoriui. Tai yra vienas iš nuostabiausių citrinos sulčių panaudojimo būdų, kadangi jos padeda atsikratyti sukaupto riebalų kiekio organizme. Reguliarus citrinos sulčių ir medaus sumaišyto su šiltu vandeniu vartojimas, gali padaryti stebuklą, dailinant nepatinkančias kūno formas.
  6. Kraujospūdžiui. Citrinos sultyse esantis didelis kalio kiekis yra labai naudingas žmonėms, turintiems aukštą kraujo spaudimą. Tiesą sakant, kalis žmogaus organizme kontroliuoja galvos svaigimą, pykinimą ir aukštą kraujo spaudimą, todėl gali sumažinti riziką susirgti širdies ligomis.
  7. Kvėpavimo takų ligoms gydyti. Šiltas citrinų vanduo valo kvėpavimo takus, atlaisvindamas sukauptą kosulį (karkalus). Taigi, astma ar kitomis kvėpavimo takų ligomis sergantys žmonės, turėtų nuolat vartoti citrinos sultis.
  8. Šlapimo takų infekcijoms gydyti. Citrina yra natūralus diuretikas, todėl gali padėti spręndžiant problemas, susijusias su šlapimo takais. Be to, citrinos sultys pasižymi ir  detoksikuojančiu poveikiu, kuris padeda organizmui pašalinti visus susidariusius toksinus. Abi šios savybės padeda išlaikyti sveikus šlapimo takus, apsaugant nuo bet kokios infekcijos rūšies.
  9. Stresui. Citrinų sultys dažnai naudojamos atsipalaidavimui, nes jų raminantis kvapas gali stebuklingai padėti, sumažinant stresą, įtemptai dienai pasibaigus. Stiklinė vėsaus citrinos vandens gali pagyvinti po įtemptos ir varginančios dienos. Vitamino C kiekis sultyse didina organizmo imuninę galią, kuri gali užtikrinti gerą sveikatos būseną.
  10. Sveikatos!
Linkėjimai, Krista.

1 comment:

ar.mat said...

o geras kiek naudingu savybiu! Niekada nezinojau, labai aciu uz straipsni, o apie kali labai gera straipsni paskaityti galima - https://www.vitaminai.lt/sveikatos-biblioteka/straipsniai/apie-magnio-nauda-2/kalis-balansuojantis-elementas/

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...