Lengvas pyragas su riešutėliais ir kakava.
- 250 gr miltų,
 - 2 arbat.š. kepimo miltelių,
 - Žiūpsnis druskos,
 - 3 didesni kiaušiniai,
 - 2 arbat.š. vanilinio cukraus,
 - 250 gr grietinėlės,
 - 200 gr cukraus,
 - 3 valg.š. saldžios (karšto šokolado gėrimui gaminti) kakavos,
 - 100 gr smulkintų riešutų (žemės, graikinių ar migdolų)
 - Šiek tiek cukraus pudros ar saldžios kakavos papuošimui.
 
- Dubenyje sumaišyti persijotus miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską.
 - Atskirai išplakti grietinėlę su 3-4 valg.š. cukraus iki švelnių putų, tačiau svarbu neperplakti.
 - Dideliame dubenyje išplakti kiaušinius su cukrumi.
 - Į kiaušinių plakinį įmaišyti plaktą grietinėlę ir šiek tiek paplakti.
 - Po truputį supilti likusį cukrų.
 - Suberti miltus, kakavą bei riešutus ir atsargiai išplakti.
 - Tešlą sukrėsti į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą.
 - Kepti 190C įkaitintoje orkaitėje 30-45 minutes arba, kol pyrago vidurys iškepa, patikrinus jį mediniu pagaliuku.
 - Ištraukus iš orkaitės, palikti kepimo formoje ataušti, o jau ataušusį - apibarstyti cukraus pudra ir/arba kakava. Mėgaukitės!
 
Linkėjimai, Krista.


No comments:
Post a Comment