Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/11/20

Šventinis apkepas su varške


Šventinis varškės apkepas-pyragas. Pavadinau jį šventiniu dėl tos traškios migdolų plūtelės ant apkepo viršaus. 
  • 250 gr liesos varškės,
  • 200 gr grūdėtosios varškės,
  • 2 kiaušiniai,
  • 1 arbat.š. kepimo miltelių,
  • valg.š. manų kruopų,
  • 1/2 puodelio pieno,
  • 5 valg.š. cukraus,
  • 1 valg.š. vanilinio cukraus,
  • Pora saujų razinų,
  • 100 gr migdolų dribsnių.
  1. Manų kruopas užpilti pienu ir palikti valandėlei išbrinkti. 
  2. Kaitinti orkaitę iki 180C temperatūros.
  3. Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi.
  4. Tuomet sudėti varškę ir grūdėtąją varškę.
  5. Suberti kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.
  6. Supilti išbrinkusias manų kruopas bei karštu vandeniu nuplikytas razinas ir viską  gerai išmaišyti. 
  7. Atskirame inde kiaušinių baltymai išplakami iki standžių putų ir atsargiai įmaišomi į masę. 
  8. Kepimo formos dugną ir kraštus ištepti sviestu ir pabarstyti manų kruopomis.
  9. Supylus gautą masę, apibarstyti migdolais ir trupučiu cukraus.
  10. Pašauti karšton orkaitėn ir kepti apie 40 minučių. Mėgaukitės!

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...