500 gr liesos jautienos faršo,
1 valg.š. maltos saldžiosios paprikos miltelių,
1 arbat.š. malto kumino,
Truputis maltos kalendros,
Druskos pagal skonį,
Žiūpsnis kajeno pipirų,
Žiūpsnis malto juodojo pipiro,
Svogūnas,
Skiltelė česnako,
Šviežios petražolės lapelių,
Truputis aliejaus kepimui.
- Į didesnį dubenį patalpinti faršą, apibarstyti prieskoniais ir druska.
 - Smulkiai supjaustyti svogūną ir česnaką ir suberti ant faršo.
 - Smulkiai sukapoti šviežias petražoles ir viską sudėjus į dubenį gerai išmaišyti rankomis.
 - Drėgnomis rankomis formuoti nedidelius kukulius ir dėti į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus.
 - Trumpai apkepti iš abiejų pusių ir galiausiai įpylus šiek tiek vandens leisti jiems pasitroškinti.
 - Kai kukuliai paruošti, reikia juos ištraukti iš keptuvės.
 - Gaminti padažiuką: į ant keptuvės dugno likusius riebaliukus, svogūniukus ir traškančius mėsos trupinėlius, įpilti vos vos vandens, leisti viskam suburbuliuoti ir nukelti nuo ugnies.
 - Mėsos kukulius gražiai surikiuoti ant lėkštės, aplieti padažu ir ragauti.
 



No comments:
Post a Comment