Pora saujų šviežios mėtos lapelių
Pora saujų šviežios petražolės lapelių
1 citrinos sultys
5 valg.š. alyvuogių aliejaus
1/2 arbat.š. druskos
- Nuplauti mėtos ir petražolės lapelius ir gerai nusausinti.
 - Išspausti citrinos sultis.
 - Žalumynus patalpinti į virtuvės kombaino indą ir susmulkinti.
 - Supilti citrinos sultis, įberti druskos ir vėl įjungus virtuvės kombainą, pamažu, lėta srovele pilti alyvuogių aliejų. Maišyti, kol padažas tampa vienalytis.
 - Dabar vertėtų paragauti! Jei norisi labiau aliejingos tekstūros, tereikia įpilti keletą valgomųjų šaukštų aliejaus ir dar kartą gerai viską išmaišyti kombainu. Viskas!
 - Šį padažą galima puikiausiai laikyti šaldytuve apie savaitę, tereikia jį sudėti į sandarų indą (geriausia stiklainėlį). Taip pat galima jį užšąldyti žiemai. Labai dera su bulvėmis ar makaronais, arba tiesiog sumaišytas su jogurtu.
 

No comments:
Post a Comment