Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2013/04/30

Traški plekšnė

Paprastai bei greitai pagaminamas, skanus ir sveikas patiekalas.
  • Plekšnės filė
  • Augalinio aliejaus kepimui
  • Citrinos skiltelių (patiekalui patiekti)
Tešlai:
  • 4 valg.š. miltų
  • 4 valg.š. kukurūzų miltų
  • Druskos ir šviežiai malto juodojo pipiro
  • 330 ml šalto gazuoto mineralinio vandens 

  1. Plekšnės  filė nuplauti ir nusausinti.
  2. Gaminti tešlą: dideliame dubenyje kartu sumaišyti miltus su kukurūzų miltais. Pagardinti druska ir pipirais. Palaipsniui pilti vandenį ir maišyti, kad gautųsi  tešla, savo tirštumu panaši į riebią grietinėlę (nebūtina sunaudoti visus 330 ml mineralinio vandens).
  3. Keptuvėje kaitinti aliejų. Prieš nardinant žuvį į tešlą, darkart ją gerai išmaišyti. 
  4. Kai aliejus tampa tikrai karštas ir ima burbuliuoti, nardinti vieną plekšnę į paruoštą tešlą ir greitu judesiu dėti į keptuvę. Kepti apie 3-4 minutes, kol ji tampa traški.
  5. Kai žuvis tampa gražiai auksinė, atsargiai ištraukti iš keptuvės (geriausia kiaurasamčiu) ir dėti ant virtuvinio popierinio rankšluoščio, kad šis sugertų aliejaus perteklių.
  6. Patiekti dar karštą su citrinos skiltelėmis.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...