Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2011/11/23

+ Ypatinga lašiša, kepta orkaitėje

Skaniau ir būti negali... Visi ragavę šios lašišos, liko sužavėti.
4 gabalėliai lašišos filė su oda,
1 v.š. alyvuogių aliejaus,
2 v.š. rudojo cukraus (nors baltasis taip pat tinka),
2 a.š. druskos,
1 a.š. maltų juodųjų pipirų,
1/2 a.š. malto kumyno,
1/4 a.š. garstyčių miltelių,
1/8 a.š. cinamono.
  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių karštumo.
  2. Nedideliame dubenėlyje sumaišyti cukrų su druska ir likusiais prieskoniais. Jais įtrinti lašišos viršutinę dalį, bet ne odą!!!
  3. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti 2-3 minutes prieskoniuotą lašišos pusę. Tuomet ją apverčiant dedame ant kepimo skardos ir pašauname į karštą orkaitę 5-6 minutėms, kol žuvis iškeps galutinai. 
  4. Patiekti su orkaitėje keptomis bulvėmis. Mėgaukitės!

Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...