Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/03/26

Plokšti duonelė su manų kruopomis - HARCHA


Kai pirmą kartą paragavau šios duonos, nors skoniu ji man labiau panaši į pyragą, pamaniau nieko skaniau nesu ragavusi jau kurį laiką... Maroke valgoma užsigeriant gaivinančiu avokado gėrimu

Taip pat patiekiama šilta pusryčiams arba popietinės arbatėlės metu. 
  • 250 gr smulkių manų kruopų,
  • 3 valg.š. cukraus,
  • 2 arbat.š. kepimo miltelių,
  • 1/4 arbat.š. druskos,
  • 125 gr minkšto sviesto,
  • Apie 120-180 ml pieno,
  • Šiek tiek rupesnių manų kruopų (nebūtina).

Dideliame dubenyje sumaišome smulkias manų kruopas, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Įdedame minkšto sviesto ir rankomis gerai išmaišome.

Pilame ne visą, o tik apie 120 ml pieno ir toliau rankomis maišome, kol gaunama vientisa tešla. Jei ji per kieta, galima įpilti dar šiek tiek pieno. Ji turėtų būti pakankamai drėgna ir lengvai formuotis į kauburiuką.

Formuojame norimo dydžio rutuliukus ir atidedame kelioms minutėlėms pailsėti.

Kaitiname keptuvę and vidutinio karštumo ugnies. Imame kiekvieną tešlos gabalėlį ir apvolioję rupiose manų kruopose padarome 5-6 mm storio paplotėlį. Kepame paplotėlį iš abiejų pusių ant vidutinės/mažos ugnies 7-10 minučių, kol jie gražiai apskrunda. Kepant apversti tik kartą ir pastoviai stebėti, kad paplotėlis per greitai nesusviltų, nes jiems pakepti reikia šiek tiek laiko.

Patiekti iškart su džemu, sūriu arba sirupu, pagamintu iš tirpinto sviesto ir medaus. Imame sviestą ir medų lygiomis dalimis ir jį kaitiname, kol pradeda burbuliuoti.

Šią duonelę galima pašildyti keptuvėje arba įkaitintoje iki 180°C orkaitėje kelias minutes. Taip galima ją laikyti šaldiklyje. Mėgaukitės!


Linkėjimai, Krista.

Originalus receptas pagal Christine Benlafquih

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...