Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/03/25

Marokietiškas prieskonių mišinys RAS EL HANOUT


Ras El Hanout yra aromatingas marokietiškų prieskonių mišinys. Verčiant iš arabų kalbos Ras El Hanout reiškia “parduotuvės galva," taigi - "geriausias parduotuvėje". Kai kurie marokiečiai šį prieskonių mišinį naudoja kasdien, kiti gi - tik ypatingomis progomis. 

Dažniausios sudedamosios dalys: kardamonas, muskato riešutas, anyžiaus sėklos, muskato kevalo milteliai, cinamonas, imbieras, įvairūs pipirai ir ciberžolė, galima panaudoti net virš 30 ingredientų. Paprastai ruošiamas kartu sutrinant visus prieskonius, džiovintas šaknis ir lapelius. 

Ras El Hanout naudojamas tažin(i)ų, troškinių, mėsos, vištienos, žuvies ir daržovių patiekalų paskaninimui. Taigi...
  • 2 arbat.š. malto imbiero,
  • 2 arbat.š. malto kardamono,
  • 2 arbat.š. maltų muskato kevalo miltelių,
  • 1 arbat.š. cinamono,
  • 1 arbat.š. kvapniojo pipiro,
  • 1 arbat.š. maltos kalendros sėklų,
  • 1 arbat.š. muškato riešuto miltelių,
  • 1 arbat.š. ciberžolės (kurkumos),
  • 1/2 arbat.š. malto juodojo pipiro,
  • 1/2 arbat.š. malto baltojo pipiro,
  • 1/2 arbat.š. malto kajeno pipiro,
  • 1/2 arbat.š. maltų anyžiaus sėklų,
  • 1/4 arbat.š. maltų gvazdikėlių miltelių.

  1. Tereikia dubenėlyje gerai sumaišyti visus prieskonius. Sudėti į stiklinį indą ir laikyti sausoje, tamsioje vietoje. Gerai išsilaiko net keletą savaičių. Mėgaukitės!

1 comment:

Anonimas said...

Sveiki.Ypatingai bukai gal galit paaiškint,kas tai yra muskato kevalo milteliai ir kuo skiriasi nuo muškato riešuto miltelių?G.Ramsey's paakino išbandyt tokius prieskonius,bet pasimečiau dėl šių dviejų dalykėlių...Ačiū.

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...