Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/03/25

Marokietiškas HARISSA pagardas



3 valgomiesiesm šaukštams pakanka:
  • 12-15 džiovintų raudonųjų čili pipiriukų (apie 100 g),
  • 3-4 skiltelės česnako,
  • 1 arbat.š. druskos,
  • 1 arbat.š. malto kmyno (nebūtina),
  • 1/2 arbat.š. maltos kalendros sėklų (nebūtina),
  • 1/2 arbat.š. malto paprastojo kmyno sėklų (karavajus, nebūtina)
  • 2-3 arbat.š. citrinos sulčių,
  • alyvuogių aliejaus.

Pašaliname visas sėklytes iš džiovintų čili pipiriukų ir dedame jas į dubenėlį. Užpilame jas labai karštu vandeniu ir paliekame nuo 30 minučių iki 1 valandos, kad suminkštėtų.

Nupilti vandenį ir nusausinti vandens likutį popieriniu rankšluoščiu. Naudojant grūstuvę arba tiesiog virtuvinio kombaino ar blenderio pagalba  sutriname čili pipiriukus, česnaką, druską ir prieskonius iki vientisos, pastos pavidalo masės. Įpilam citrinos sulčių ir pakankamai alyvuogių aliejaus sudrėkinti ir praskiesti harissą.

Nepanaudotą pastą laikyti hermetiškame konteineryje šaldytuve. Ilgam laikymui, prieš uždarant stiklainį, įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus. Mėgaukitės!


Apie Harissą...


Linkėjimai, Krista.

Pagal , About.com Guide 

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...