Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/03/29

Sėlenų duonelė su medumi

  • 400 gr ar daugiau miltų,
  • 100 gr sėlenėlių,
  • 2 a.š.druskos,
  • 1 v.š sausų mielių,
  • 2 v.š. augalinio aliejaus,
  • 1 or 2 ,v.š. medaus
  • Apie 300 ml šilto vandens,
  • Papildomai šiek tiek miltų minkymui.

Sumaišome miltus, sėlenėles ir druską dubenyje. Išmaišome. Sausas mieles suberiame į šiltą (ne karštą!) vandenį, gerai išmaišome. Paliekame 5 minutėms, kad jos suaktyvėtų. 

Miltų ir sėlenėlių mišinio centre padarome duobutę ir supilame aktyvias mieles, dar įpilame aliejaus, įdedame medaus ir šilto vandens. Gerai išmaišome. Jei reikia dedame dar miltų ar įpilame vandens. Minkome tešlą. Ji turi gautis elastinga, minkšta, bet ne tąsi. Minkymas turėtų trukti bent jau 10 minučių.

Padaliname tešlą į 2 ar 4 dalis. Uždengiame ir atidedame pailsėti 10 minučių.


Po to, kai duonelė pailsėjo, kiekvieną gabalėlį formuojame į apie 6 mm storio paplotėlius. Vėl pridengiame rankšluoščiu ir kildiname 1 valandą arba kol, lengvai paspaudus tešlą vienu pirštu, ji greitai sugrįžta atgal.

Įkaitiname orkaitę iki 225°C. Duonelės paviršių kelis kartus subadome šakute arba aštriu peiliu keliskart įpjauname įstrižai. Pašauname duonutę kepti 20 minučių, apsukant skardas praėjus pusei kepimo laiko. 

Paplotėliai iškepę, kai gražiai paruduoja. Ištraukiame iš orkaitės ir paliekame ataušti. Mėgaukitės!



Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...