Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/03/02

Marokietiškas kuskusas su vištiena

Šiandien - penktadienis, todėl gaminu tikrą marokietišką kuskusą su vištiena!
Kuskuso kruopos,
Vištienos gabalėliai,
2-3 bulvės,
1 saldžioji bulvė (batatas),
1 svogūnas,
Skiltelė česnako,
2-3 morkos,
Pusė nedidelio moliūgo,
2-3  pastarnoko šaknys,
1 saldžioji paprika,
Druska ir pipirai pagal skonį,
1/2 arbat. š. malto cinamono,
1/2 arbat. š.  ciberolės,
1/2 arbat. š. malto imbiero,
1/2 arbat. š. maltos saldžiosios paprikos,
Ryšulėlis šviežios petražolės.
  1. Pradedame nuo mėsos: įpilame truputį alyvuogių aliejaus į puodą, kuriame troškinsime mėsą ir daržoves. Susipjaustome svogūną pusžiedžiais ir sudedame į puodą, ant jo - vištienos gabalėlius. Apibarstome druska, pipirais, cinamonu, malta saldžiąja paprika ir petražolėmis (galima naudoti džiovintas arba šviežias). Susismulkiname česnaką, susipjaustome morkas didesniais gabalėliais ir taip pat dedame kartu į puodą su mėsa. Įpilame truputį vandens ir paliekame apie 20-30 minučių pasitroškinti ant silpnos/vidutinės ugnies. 
  2. Tuomet, metas kitoms daržovėms - dedame supjaustytas bulves, saldžiąją bulvę, pastarnokus, moliūgo gabalėlius, skiltelėmis supjaustytą papriką. Viską apiberiame druska, pipirais ir petražolėmis. Vėl paliekame 30 minučių pasitroškinti.
  3. Tik pabaigus troškintis mėsytei ir daržovėms, imamės gaminti kuskusą. Lengviausias būdas - norimą kiekį kruopų sumaišyti su trupučiu alyvuogių aliejaus, viską labai gerai išmaišyti, kad kiekviena kruopelytė pasidengtų aliejumi (tai padės kuskusui būti biriam!), tuomet viską užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 5-10 minučių pastovėti ir išbrinkti. 
  4. O dabar kūrybos metas... didelės lėkštės viduryje dedame daug kruopų (gaminamas "patalas" vištienai), ant jų - dedama mėsytė ir visa įvairovė daržovių. Taip pat nepamirštamas ir sultinys! Skanaus!
Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...