3 kiaušiniai, 
100 gramų jogurto,
50 gramų sviesto,
1 a.š. kepimo miltelių,
5 v.š. cukraus,
Truputis druskos,
1 a.š. cinamono (malto anyžiaus miltelių),
Kvietinių miltų.
100 gramų jogurto,
50 gramų sviesto,
1 a.š. kepimo miltelių,
5 v.š. cukraus,
Truputis druskos,
1 a.š. cinamono (malto anyžiaus miltelių),
Kvietinių miltų.
- Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų.
 - Baltymus išplakti su trupučiu cukraus iki purumo.
 - Trynius sumaišyti su cukrumi, jogurtu, kepimo milteliais, ištirpintu sviestu, druska ir cinamonu.
 - Tuomet išplaktus baltymus sumaišyti su gauta trynių mase. Gerai išmaišyti ir po truputį berti miltus. Minkyti tešlą, kol ši puri, minkšta (svarbu neperminkyti!)
 - Tešlą dėti į šaldiklį pusvalandžiui atvėsti.
 - Po to iškočioti ant lengvai miltuoto paviršiaus, supjaustyti norimo dydžio juostelėmis ir formuoti žagarėlius.
 - Kepti įkaitintuose riebaluose, kol gražiai paruduoja, iš abiejų pusių.
 - Iškeptus sudėti ant popierinio rankšluoščio, kad nuvarvėtų riebalai ir apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!
 
Linkėjimai, Krista. 
No comments:
Post a Comment