Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/04/26

Duona su avižiniais dribsniais


2-iems kepalėliams:
  • 7 gr sausų mielių,
  • Šiek tiek šilto pieno ar vandens (mielėms aktyvuoti),
  • 2 a.š. druskos,
  • 3 a.š. cukraus,
  • 500 gr ar daugiau miltų,
  • 50 gr avižinių dribsnių,
  • 2 v.š. augalinio aliejaus,
  • 200-250 ml šilto vandens.

Pirmiausia, reikia aktyvuoti mieles: į šiltą vandenį suberti sausas mieles, jas gerai išmaišyti ir palikti 5 minutėms pastovėti.

Į didelį dubenį suberti miltus, druską bei cukrų. Supilti augalinį aliejų ir aktyvuotas mieles. Suberti avižinius dribsnius. Reikalui esant, pabarstyti daugiau miltų. Viską gerai išmaišyti ir užminkyti tešlą. Palikti pailsėti 5 minutėms.

Formuoti norimo dydžio kepalėlius ar kitokios formos duonelę, užkloti švariu rankšluoščiu ir kildinti 1 valandą.

Įkaitinti orkaitę iki 180-200 laipsnių, duonelę pašauti orkaitėn. Kiekvieną kepalėlį kepti apie 25 minutes arba, kol gražiai paruduos. Mėgaukitės!



Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...