Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/04/27

Saldžiosios bulvytės su paslaptimi


  • 400 gr sviesto, 
  • 500 g sausainių „Gaidelis“, 
  • 4 kiaušinių, 
  • nedidelės stiklinės cukraus, 
  • kakavos miltelių (pagal skonį ir norimą patiekalo spalvą),
  • Kepintų sveikų migdolų (nebūtina).

Pripilti dubenį vandens, uždėjus ant viryklės, pašildyti, bet neužvirinti. 

Į mažesnį dubenėlį įmušti kiaušinius ir supilti cukrų. Šį dubenelį dėti į dubenį su pašildytu vandeniu. Viską maišyti, kol pasidarys graži geltona masė. 

Iškelti dubenį iš vandens ir dėti sviestą (jis turi būti kambario temperatūros). Susidariusią masę maišyti, suberti kakavą ir maišyti, kol pasidarys purus kremas.

Mėsmale sumalti arba virtuviniu kombainu sutrupinti sausainius, tuos smulkius trupinėlius berti į paruoštą kremą. Dar kartą viską išmaišyti. Turėtų gautis kieta masė.

Tuomet galima formuoti rutuliuko formos bulvytes, kiekvienos viduriuke paslepiant po kepintą migdolą. Ir surikiavus ant padėklo, dėti 1 valandai į šaldytuvą. Mėgaukitės!


Linkėjimai, Krista.

Receptas skolintas iš skrastas.lt

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...