Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/04/23

Mielinis obuolių pyragas


  • 1 kg miltų,
  • 0,5 litro pieno, 
  • 1 stiklinė cukraus,
  • 0,5 stiklinės cukraus (obuoliams),
  • 5 kiaušiniai,
  • 4 v.š. aliejaus, 
  • 30 gr mielių, 
  • 50 gr vanilinio cukraus,
  • 6 obuoliai.

Į pašildytą pieną sudedamos mielės ir įberiama truputis druskos. Kiaušiniai išsukami su cukrumi, supilamas vanilinis cukrus bei aliejus. Į išsuktą cukrų supilamas pienas su mielėmis, sudedami miltai, viskas gerai išmaišoma ir užminkoma tešla, kuri paliekama pakilti. 

Pakilusi tešla padalijama į porą gabalų. Iš vieno gabalo iškočiojamas apvalios formos padas, ant kurio sudedami skiltelėmis pjaustyti nulupti obuoliai, apibarstant juos cukrumi. Iš kito iškočiotos tešlos gabalo išpjaustomos juostelės ar lapeliai, kurie sudedami ant obuolių. Paruoštą pyragą palikti pakilti.

Kai pakyla, aptepti kiaušinio plakiniu ir 40 minučių kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje. Skanaus! 


Linkėjimai, Krista.

Receptas skolintas iš skrastas.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...