Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/04/23

Mielinis pyragas su aguonų įdaru


Tešlai:
  • 5 kiaušinių tryniai,
  • 30-50 gramų mielių,
  • 100 gramų sviesto,
  • 1 stiklinė pieno,
  • 100 gr cukraus,
  • vanilinio cukraus,
  • truputis druskos.
Kremui:
  • 150 gr sviesto,
  • Cukraus tiek, kad sukant (neplakant!) gautųsi standi lygi masė.

Pašildyti visą pieną. Į dalį jo suberti mieles, į kitą dalį sumesti sviestą, kad šis ištirptų. Trynius su cukrumi išsukti iki purumo, supilti mieles ir ištirpintą sviestą, galiausiai — miltus. Miltų pilti tiek, kad lengvai minkytųsi. Tešlą labai gerai išminkyti. Baigus patapšnoti ją aliejumi. Kildinti šiltoje vietoje. Po pirmojo pakėlimo tešlą „atmušti“ ir pyragą formuoti tik po antrojo pakilimo. 

Tešlą plonai iškočioti, aptepti kremu ir užberti aguonų. Iš tešlos susukti vyniotinį, jo kraštą patepti baltymu, kad neiširtų. 

Pyragą supjaustyti gabalėliais ir juos sustatyti į apvalią formą taip, kad gautųsi gėlės forma. Pyragą šiek tiek pakildinti šiltoje orkaitėje ar kitur ir tada kepti iš pradžių 150, po to 200 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes. Viršų, kad šis nesudegtų, pridengti popieriumi. Mėgaukitės!

Linkėjimai, Krista.
 
Receptas skolintas iš skrastas.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...