Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/04/20

Tikras keksas su džiovintais vaisiais

  • 200 g sviesto, 
  • 300 gr miltų,
  • 200 gr cukraus,
  • 3 g sodos arba 2 a.š. kepimo miltelių,
  • 4 kiaušiniai,
  • 200 gr džiovintų juodųjų serbentų arba tiesiog razinų,
  • kelis lašeliai vanilės esencijos,
  • 1 v.š. miltinio cukraus.

Į didelį dubenį persijojame miltus kartu su kepimo milteliais ir miltiniu cukrumi. Suberiame ir cukrų. 

Kambario temperatūros sviestą išsukame iki purios masės. Į jį, po vieną mušame kiaušinius ir dedame po 1 v.š. miltų ir maišome iki purios masės. Taip kartojame, kol sudedame visus produktus. Kai  kiaušiniai baigiasi, vis vien miltus beriame po vieną šaukštą ir sukame, kol masė gaunasi labai vientisa. 

Nuplautus ir nusausintus džiovintus vaisius ar razinas sumaišome su šaukštu miltų ir įmaišome į paruoštą tešlą. 

Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. 

Kekso formą ištepame sviestu, pabarstome miltais ir sukrečiame tešlą. 

Kepkite 1-1,5 val. Patikrinkite mediniu pagaliuku ar keksas iškepė.

Neišėmę iš formos atvėsiname iki kambario temperatūros. O jau išėmę, pabarstome cukraus pudra ir einame mėgautis. Skanaus!



Linkėjimai, Krista. 

Idėja iš Žaidimų aikštelės.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...