- 7 gr sausų mielių,
 - Šiek tiek šilto pieno ar vandens (mielėms aktyvuoti),
 - 1 a.š. druskos,
 - 1 v.š. cukraus,
 - 500 gr ar daugiau miltų,
 - 2 v.š. augalinio aliejaus,
 - 200-250 ml šilto vandens.
 
Pirmiausia, aktyvuojame mieles: į šiltą vandenį suberiame sausas mieles ir jas gerai išmaišę, paliekame 5 minutėms pastovėti.
Į didelį dubenį suberiame miltus, druską bei cukrų. Supilame augalinį aliejų ir aktyvuotas mieles. Suberiame sėmenis ir sėklas. Reikalui esant, pabarstome daugiau miltų. Viską gerai išmaišę, užminkome tešlą ir paliekame pailsėti 5 minutėms.
Formuojame norimo dydžio paplotėlius, kepalėlius ar kitokios formos duonelę ir užkloję švariu rankšluoščiu paliekame kildinti 1 valandai.
Įkaitiname orkaitę iki 180-200 laipsnių, duonelę pašauname orkaitėn. Kiekvieną kepalėlį kepti apie 25 minutes arba, kol gražiai paruduos. Mėgaukitės!
Į didelį dubenį suberiame miltus, druską bei cukrų. Supilame augalinį aliejų ir aktyvuotas mieles. Suberiame sėmenis ir sėklas. Reikalui esant, pabarstome daugiau miltų. Viską gerai išmaišę, užminkome tešlą ir paliekame pailsėti 5 minutėms.
Formuojame norimo dydžio paplotėlius, kepalėlius ar kitokios formos duonelę ir užkloję švariu rankšluoščiu paliekame kildinti 1 valandai.
Įkaitiname orkaitę iki 180-200 laipsnių, duonelę pašauname orkaitėn. Kiekvieną kepalėlį kepti apie 25 minutes arba, kol gražiai paruduos. Mėgaukitės!
Linkėjimai, Krista.



No comments:
Post a Comment