Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/05/15

Jautiena su šparaginėmis pupelėmis ir saldžiąja bulve


  • Jautiena,
  • Saldžioji bulvė,
  • Šparaginės pupelės,
  • Alyvuogių aliejus,
  • Druska ir pipirai pagal skonį,
  • Maltos saldžiosios paprikos milteliai,
  • Malto imbiero milteliai,
  • Džiovinta petražolė,
  • 2 v.š. majonezo,
  • Pora šlakelių sojos padažo,
  • 2 skiltelės česnako.

Iš vakaro jautieną pamarinuoti: mėsytę supjaustyti juostelėmis, apibarstyti druska, pipirais, maltu imbieru, paprika ir petražolėmis. Įpilti porą šlakelių sojos padažiuko, įdėti porą šaukštų majonezo. Dar reikia truputėlio vandens, kad marinuojama mėsa nebūtų sausa.

Kol mėsyte keps, atskirame puode, pasūdytame vandenyje išverdame šparagines pupeles. 

Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, dedame marinuotą jautieną, smulkintą česnaką ir pakepame apie 25-35 minutes ant vidutinės ugnies. 

Tuomet laikas dėti griežinėliais pjaustytą saldžiąją bulvę. Viską apibarstyti prieskoniais ir dar pakepti kurį laiką. Suminkštėjus bulvei, dėti šparagines pupeles. Gerai išmaišyti ir pakepus dar bent 5 minutes, nuimti nuo ugnies. 

Galima patiekti su virtais ryžiais, bulvių koše, o galbūt sveikiausia - tiesiog taip, be jokio garnyro. Skanaus!



Linkėjimai, Krista.

1 comment:

Anonymous said...

Kokios spalvos! Taip ir norisi kuo greičiau viską suvalgyti :)

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...