Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/05/15

Šokoladinis pyragas puodelyje per 2 minutes


Valgyti reikia iškart, nes pyragui ilgėliau pastovėjus, jo tekstūra keičiasi - pyragas sukietėja.

1-2 valgytojams:
  • 4 v.š. miltų, 
  • 5 v.š. cukraus, 
  • 2 v.š. kakavos, 
  • 1 kiaušinis, 
  • 3 v.š. aliejaus, 
  • 2 v.š. pusiau saldžių šokoladinių lašiukų (chocolate chips), 
  • 1 v.š. Nutella šokoladinio tepamo kremo, 
  • Žiupsnelis druskos ir vanilės,
  • Mėgstamų ledų (nebūtinai).

Dideliame kavos puoduke maišyti visus sausus ingredientus. Įmušti kiaušinį ir sukti, kol masė tampa vienalytė. Įkrėsti Nutella šokoladinio kremo, gerai išmaišyti.


Suberti šokoladinius lašiukus (chocolate chips). Šį kartą pasirinkau baltojo šokolado.


Įpiliau šiek tiek lazdyno riešutų sirupo.



Puodelį statyti į mikrobangę ir kaitinti aukštoje temperatūroje, kol pyragas pakils, išsipūs, t.y. apie 2 minutes. Procesą reikėtų visąlaik stebėti, nes mikrobangės yra nevienodos. 

* Pyragą padalinau į 2 dalis, todėl teko sutrumpinti kepimo laiką iki 1 minutės kiekvienam puodukui.



Jei pageidaujama, galima užpilti šiek tiek šokoladinio padažo ar sirupo ant pyrago viršaus. 

Patiekti iškart! Pyragą išimti iš puoduko ir padėjus ant lėkštės ar į dubenėlį bei uždėti didelį šaukštą mėgiamų ledų... Mėgaukitės!



Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...