Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/05/28

Varškės vyniotinis su aguonų įdaru



Tešla:
  • 5 v.š. aliejaus,
  • 80 gr cukraus,
  • 1 a.š. kepimo miltelių,,
  • 1 kiaušinis,
  • 300 gr miltų,
  • 5 v.š. pieno,
  • 250 gr varškės.
Įdaras:

  • 4 v.š. pieno,
  • 100 gr aguonų,
  • 50 gr cukraus,
  • Pora saujų razinų arba džiovintų juodųjų serbentų,
  • 1 v.š. vanilinio cukraus,
  • 50 gr maltų migdolų,
  •  kiaušinio trynys.


Kiaušinį gerai ištrinti su cukrumi, sudėti varškę, įpilti 5 v.š. pieno ir supilti aliejų. Suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir užminkyti tešlą. Palikti pastovėti 30 minučių.
Gaminti įdarą: užvirinti 4 v.š. pieno ir maišant į jį supilti aguonas, cukrų ir vanilinį cukrų. Masę pakaitinti ant silpnos ugnies apie 15-20 min. Nuėmus nuo ugnies, susmulkinti blenderiu arba galima keleta kartų permalti mėsmale. Į susmulkintą masę supilti išplaktą kiaušinio trynį ir gerai išmaišyti.

Tešlą padalinti į 2 vienodus gabalus. Pirmą gabalą plonai iškočioti, aptepti aguonų įdaru, pabarstyti razinomis arba džiovintais juodaisiais serbentais, susukti ir dėti į skardą. 

Viską pakartoti su antru tešlos gabalu, tačiau vietoj razinų, pabarstyti maltais migdolais ir susukus, taip pat dėti į skardą.

Vyniotinius aptepti kiaušinio plakiniu. Kiekvieną kepti atskirai  180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 30 minučių arba, kol gražiai paruduoja. Skanaus!

Linkėjimai, Krista.

Idėja iš mama.lt

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...