Labai tinka savaitgalio pusryčiams prie rytinės kavos, užsitepus sviesto ar kreminės varškytės ir bananų džemo...
- 400 gr miltų,
 - 2 a.š. kepimo miltelių,
 - Žiūpsnis druskos,
 - 30 gr (2 v.š.) sviesto,
 - 2 v.š. rudojo cukraus (baltas tiks taip pat),
 - 1 a.š. cinamono,
 - 100 gr smulkintų datulių,
 - 2-3 prinokę bananai,
 - 150 gr jogurto,
 - 300 ml pieno (gali reikėti šiek tiek daugiau).
 
- Įkaitinti orkaitę iki 220C, pakaitinti kepimo skardą (nereikia tepti sviestu nei miltuoti).
 - Į dubenį persijoti sausus ingredientus, tada dėti kambario temperatūros sviestą ir gerai rankomis maišyti, kol viskas išsimaišys. Suberti smulkintas datules.
 - Sumaišyti kartu sutraiškytą bananą, jogurtą ir pieną, o tada supilti į sausąjį mišinį.
 - Paėmus peilį LABAI lengvai kapoti (maišyti), kol susiformuoja minkšta tešla.
 - Išversti gautą masę ant vėsaus miltuoto paviršiaus ir suploti į 2.5 cm paplotį.
 - Paplotį supjaustyti kvadratėliais ir iškart sudėti ant karštos skardos. Reikia palikti per pirštą vietos tarp kiekvieno, kadangi bekepdami jie didės.
 - Kepti apie 12-15 minučių, kol gražiai iškyla, paruduoja ir tampa traškūs.
 
Šie pyragėliai skaniausi šilti. Mėgaukitės!
Linkėjimai, Krista.
No comments:
Post a Comment