Labai paprastai ir greitai pagaminamas, kai norisi kažko saldaus, bet tingisi terliotis virtuvėje... Labai tinka ant skrudintos duonos pusryčiams, su blynais, ledais!
4-5 stiklainėliams:
- 6-7 didesni prinokę bananai (bet nepernokę),
 - 600 gr cukraus,
 - 4 citrinų sultys,
 - 1-2 a.š. cinamono,
 - 1/2 a.š. druskos,
 - 1 a.š. vanilinio cukraus,
 - 100 gr smulkintų mėgstamų riešutų.
 
- Bananus sutraiškyti šakute ir sluoksniuoti su cukrumi tame pačiame puode, kurį vėliau statysite ant ugnies.
 - Viską užbarstyti cinamonu ir druska bei užpilti citrinos sultimis.
 - Uždengti dangčiu ir palikti bent valandai, kol cukrus ištirps ir susidarys sirupas.
 - Tuo tarpu, galima pasiruošti stiklainius: juos gerai išplauti ir sustatyti įkaitinton iki 200 laipsnių orkaitėn sterilizuotis, o stiklainių dangtelius - pavirinti vandenyje.
 - Bananų mišinį statyti ant silpnos ugnies ir užvirinti. Dar pakaitinti apie 20-30 minutėlių, kol masė sutirštės ir taps tąsi. Reikėtų karts nuo karto pamaišyti, kad džemas neprisviltų.
 - Pabaigai suberti riešutėlius ir gerai išmaišius supilstyti į pasiruoštus stiklainiukus.
 
Mėgaukitės!
Pastaba: kartą atidarius stiklainį, jį būtinai laikykite šaldytuve.
Linkėjimai, Krista.


No comments:
Post a Comment