Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/10/17

Kavos skonio sausainukai


Šie sausainukai tiks bet kokia proga...

Sausainukų tešla:

  • 200 gr miltų,
  • 1 a.š. kepimo miltelių,
  • 75 gr smulkaus cukraus,
  • 75 gr sviesto,
  • 2 a.š. tirpios kavos granulių,
  • 1 a.š. karšto vandens,
  • 1 kiaušinis.

  1. Įkaitinti orkaitę iki 180C.
  2. Į virtuvės kombainą sudėti miltus, cukrų ir sviestą ir išsukti, kol viskas taps panašu į trupinius.
  3. Atskirame puodelyje paruošti kavą: kavos granules sumaišyti su reikiamu kiekiu vandens. Įmušti kiaušinį ir viską išmaišyti. Tuomet kavos-kiaušinio mišinį supilti į virtuvės kombaine esančius trupinius ir sukti, kol susidarys vientisa tešla.
  4. Jei sausainukų tešla gaminama rankomis, dideliame dubenyje sutrinti sviestą su miltų-cukraus mišiniu, kol gausis trupiniai, tuomet supilti vandens-kavos-kiaušinio plakinį ir užminkyti tešlą.
  5. Ant stalo paviršiaus užbarstyti cukraus pudros, iškočioti 5mm storio tešlos lakštą ir naudojant mėgstamas formeles, išspausti  50-60 sausainukų. Jei tešla yra truputį minkšta, prieš ją naudojant, gerai būtų atvėsinti šaldiklyje bent 10 minučių.
  6. Sausainukus išdėlioti ant kepimo skardų (tepti riebalais nereikia!), paliekant tarp jų šiek tiek vietos. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol gražiai paruduoja ir šiek tiek sukietėja sausainukų krašteliai.
  7. Ištraukus iš orkaitės, dar karštus atsargiai atkelti nuo skardų, kad nepriliptų ir palikti ant grotelių visiškai ataušti.
  8. Sausainukus galima puošti kaip tik norisi.




Sausainukai išliks švieži kelias dienas, jei juos sudėsite į dėžutę ir laikysite uždarius. Skanaus!


Linkėjimai, Krista. 

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...