Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/10/16

BATBOUT - marokietiška pita


Batbout (mkhamer, toghrift, matlou') - minkšta duona su "kišene", puikiausiai tinkanti gaminant įvairiausius sumuštinius, ypatingai su ant grotelių kepta mėsa.

Ši duona taip pat patiekiama su tirpinto sviesto ir medaus sirupu.
  • puodeliai miltų,
  • 1 puodelis manų kruopų,
  • 1 v.š. plus 1 a.š. cukraus,
  • 1 a.š. druskos,
  • 3 v.š. augalinio aliejaus,
  • 1 v.š. sausų mielių,
  • Apie 1 puodelis vandens.
  1. Aktyvuoti mieles, jas sumaišius su trupučiu šilto vandens ir šiek tiek cukraus. Atidėti šalin, kol mielės išrūgs, t.y. apie 5-10 minučių.
  2. Persijoti miltus, likusį cukrų ir druską dideliame dubenyje. Supilti aktyvuotas mieles, aliejų, likusį vandenį ir viską gerai išmaišyti.
  3. Suformuoti   minkštą, bet nelipnią tešlą. Jei ji vis dar limpa prie rankų, reikėtų kaskart dėti po  1  v.š. miltų, kol ji taps reikiamos konsistencijos. Na, o jei tešla per daug kieta, pilkite kaskart po 1  v.š. vandens.
  4. Tešlą reikia minkyti ant lengvai miltuoto paviršiaus apie 10 minučių, kol tešla tampa elastiška.
  5.  Tešla padalinama į 5-6 vienodo dydžio kamuolėlius, uždengiama, paliekant bent 10 minučių pailsėti.
  6. Po to kiekvienas kamuoliukas kočiojamas į plonus paplotėlius, kurie sudėliojami ant švaraus, sauso rankšluoščio ir uždengiami. Dabar juos kildinsime dar valandą ar pusantros.
  7. Įkaitinti keptuvėje šiek tiek aliejaus. Dėti po vieną paplotį, apkepti pavartant keliskart, iš abiejų pusių, kol gražiai paruduoja.
  8. Ši duona turėtų labai patikti vaikams, kadangi jiems įdomu stebėti, kaip duona pučiasi, kol kepa.


Batbout puikiai išsilaiko kelias dienas kambario temperatūroje, ją taip pat galima užšąldyti ir po to atšildyti mikrobangėje, vos ištraukus iš šaldiklio. Tačiau nereikėtų jų perkaitinti, nes duona taps sausa. Mėgaukitės!


Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...