Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/10/08

Majonezas, pagardintas šafranu

Šis majonezas labai tiks su kepta lašiša. 
  • 2-3 kiaušinio tryniai (60 gr),
  • 2 žiūpsniai šafrano,
  • 1/2 a.š. druskos,
  • 1 a.š. Dijon garstyčių,
  • 4 v.š. baltojo vyno acto,
  • 1/2 a.š. citrinos sulčių,
  • 125 gr alyvuogių aliejaus,
  • 125 gr žemės riešutų aliejaus.
  1. Į virtuvės kombainą sudėti kiaušinio trynius, šafraną, druską, garstyčias, supilti baltojo vyno actą ir citrinos sultis. Viską išsukti. 
  2. Tuomet palaipsniui pilti aliejus, kol masė taps tiršta.
  3. Laikyti labai švariame stiklainyje, šaldytuve. Mėgaukitės!
Pastaba: procesas, kai į mišinį pilamas aliejus, turėtų užimti ne ilgiau, nei 1 minutę.

Linkėjimai, Krista.


No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...