Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/10/08

Tinginys su riešutais ir džiovintomis spanguolėmis

  • 500 gr sausainių,
  • Skardinė (395 gr) kondensuoto pieno,
  • 1 v.š. žemės riešutų sviesto (nebūtina),
  • 1 v.š. graikinių riešutų skonio sirupo (nebūtina),
  • 3 v.š. kakavos miltelių,
  • 100 gr sūdyto sviesto,
  • 100 gr smulkintų įvairiausių riešutų,
  • Sauja džiovintų spanguolių.




  1. Susmulkinti sausainius ir juos atidėti šalin kuriam laikui.
  2. Nedideliame puode ištirpinti sviestą ir kondensuotą pieną. 
  3. Suberti kakavos miltelius ir gerai išmaišyti, tada įpilti riešutų skonio sirupo ir įdėti valgomąjį šaukštą žemės riešutų sviesto. Viską išmaišyti ir dar šiek tiek pakaitinti, kol masė sutirštės ir taps tąsi. Nukelti nuo ugnies.
  4. Imti dubenį su smulkintais sausainiais, suberti riešutus ir džiovintas spanguoles, viską išmaišyti ir ant viršaus supilti sviesto-kondensuoto pieno-kakavos mišinį.
  5. Viską gerai išmaišyti, stengiantis, kad visi sausainiai pasidengtų šokoladiniu mišiniu.
  6. Gautą masę išdėti ant plėvelės, suformuoti pageidaujamos formos tinginį ir dėti į šaldytuvą atšąlti. Geriausia laikyti pernakt. Skanaus!


Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...