Minkštos, greitai ir paprastai paruošiamos bandelės. Labai tinka pusryčiams, užsitepus sviesto, džemo ar lydyto varškės sūrelio.
10 bandelių:
- 1 puodelis pieno,
 - 1/2 puodelio vandens,
 - 4 valg.š. sviesto,
 - 1 pakelis sausų greito veikimo mielių,
 - 4 1/2 puodelio miltų,
 - 2 valg.š. cukraus,
 - 1 1/2 arbat.š. druskos,
 - 1 kiaušinis,
 - Truputėlis sezamo sėklyčių,
 - Kiaušinio baltymas + 1 valg.š. vandens.
 
- Nedideliame puode kaitinti pieną, vandenį ir sviestą, kol jis sušyla iki 50C. Jokiu būdu negalima užvirinti!
 - Atskirame dideliame inde sumaišyti 2 stiklines miltų, mieles, cukrų ir druską. Į sausą mišinį supilti pašildytą pieno-vandens-sviesto mišinį ir įmušti kiaušinį. Viską išmaišyti.
 - Maišykite, kol sunaudosite visus miltus, tačiau kaskart dėkite ne daugiau nei 1/2 puodelio ir labai gerai kiekvieną kartą išmaišykite.
 - Kai pavyksta padaryti kamuolėlį, toliau tešlą išverskite ant lengvai miltuoto paviršiaus ir kočiokite apie 8 minutes, kol tešla tampa elastiška ir vienalytė.
 - Gauta tešla padalinama į
 - 10
 - vienodo dydžio gabalėlių ir iš kiekvieno jų padaromas apvalus kamuoliukas. Visi surikiuojami ant riebalais pateptos kepimo formos.
 - Truputėlį spustelėkite kiekvieną jų ir uždengę švariu rankšluoščiu, palikite bent 30-35 minutėms pakilti.
 
  7. Prieš pašaunant į orkaitę, kiekvieną bandelę patepti kiaušinio-vandens plakiniu ir apibarstyti truputėliu sezamo sėklų.
   8. Kepti įkaitintoje iki 200C orkaitėje apie  10-12 minučių arba, kol bandelės gražiai pakyla ir paruduoja. Skanaus!




No comments:
Post a Comment