Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/12/11

Balandėliai su mėsa Savojos kopūstų lapuose


Visai kaip paprasti balandėliai tik su garbanotuoju kopūstėliu.
  • Savojos kopūstas,
  • 250 gr faršo,
  • 1 kiaušinis,
  • Sauja ryžių,
  • Druska ir pipirai pagal skonį,
  • Mėgstami prieskoniai faršui,
  • Morka,
  • Svogūnas,
  • Truputis aliejaus kepimui,
  • Pomidorų padažas,
  • Stiklinė vandens.
  1. Ruošiame faršą: į maltą mėsytę įmušame kiaušinį, įberiame druskos bei pipirų ar kitokių mėgstamų prieskonių faršui  (naudoju maltą kuminą, ciberžolę ir papriką). 
  2. Nuplauname triskart ryžius, nupilame vandenį ir sumaišome su faršu. Viską atidedame šalin.
  3. Pasiruošiame kopūsto lapus: išpjauname kopūsto kotą, atskiriame lapus ir nuplauname.
  4. Į didelį puodą pilame verdančio vandens ir apverdame visus lapus, kol jie suminkštėja ir tampa truputėlį permatomi.
  5. Nulupame morkq ir svogūną bei bulves. Visas daržoves nuplauname. Morką sutarkuojame burokine tarka, svogūną susmulkiname norimo dydžio gabalėliais, o bulves padaliname ketvirčiais ir sudedame į puodą kuriame troškinsime balandėlius.
  6. Kaitiname keptuvę, įpilame aliejaus ir jame apkepame morkos tarkius su svogūnu. Kai viskas suminkštėja, tampa permatoma ir ima vos vos geltonuoti pagardiname druska ir pipirais bei prieskoninėmis žolelėmis. Tuomet užpilame pomidorų padažu ir dar pakaitiname keletą minučių.
  7. Imame pravėsusius, minkštus kopūsto lapus. Ant kiekvieno lapo kraštelio dedame šiek tiek faršo ir gražiai užlankstome. Visus surikiuojame puode šalia bulvių ketvirčių.
  8. Į puodą įpilame vandens, viską apipilame morkų-svogūno-pomidorų padažo kepiniu ir uždengus dangčiu troškiname apie valandą.

Patiekiame su grietine. Skanaus!

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...