Dvelkianti egzotišku aromatu, gana aštri, tiršta ir užpildanti sriuba su trupučiu grietinėlės. Ši sriuba yra geras fibros ir beta-karotino šaltinis.
- 2-3 valg.š. alyvuogių aliejaus,
 - 1 svogūnas,
 - 1/2 arbat.š. kumino,
 - 1 valg.š. kario prieskonių,
 - 2-3 morkos,
 - 1 didelė saldžioji bulvė,
 - 1 litras vandens,
 - 2 vištienos ar daržovių sultinio kubeliai,
 - Truputis druskos,
 - 60 ml neriebios grietinėlės.
 
- Į puodą, kuriame virsite sriubą, įpilti alyvuogių aliejaus, sudėti smulkintą svogūną, kepti, kol suminkštėja, tačiau dar neruduoja.
 - Įberti kuminą ir kario prieskonius. Pakepinti kelias minutėles.
 - Sumesti riekelėmis pjaustytas morkas ir nedideliais kvadratėliais saldžiąją bulvę.
 - Supilti vandenį, įmesti sultinio kubelius. Gerai išmaišyti ir užvirti. Sumažinus ugnį, dar virti apie 30 minučių, kol daržovės suminkštėja.
 - Galiausiai viską sutrinti blenderiu, paskaninti grietinėle ir pabarstyti druska (jei reikia), kadangi sriuba yra saldoka.
 - Jei sriuba pasirodo truputėlį per daug aštri, įpilkite truputį pieno. Labai skanu užsikandant datulėmis. Taip pat galima patiekti su tamsia duona ar krekeriais.
 



No comments:
Post a Comment