Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2013/04/16

Bulviniai cukinijos blyniukai

 
Pats savaitės vidurys... Galvoju, kaip pradžiuginus šeimyną šiandien... mėsa vakar, žuvis užvakar... norisi kažko lengvesnio, o be to, jau ir pilvas urzgia, taigi reikia kažką į jį įsimesti.
Apžiūrinėjant šaldytuvo turinį, šovė gera mintis! Bulviniai blynai, bet ne tradiciniai-bulviniai! Ir akis, kaip tyčia, užkliuvo už dviejų draugiškų, kiek per ilgai kartu užsibuvusių cukinijų, todėl viena buvo konfiskuota, o kita liko vieniša laukti savo likimo... Taigi šiandiena lengvai ir greitai pagaminami bulviniai pietūs, su ta konfiskuota cukinija.

15 didesnių blynų:

4 vidutinio dydžio bulvės

1 vidutinio dydžio cukinija

1 svogūnas

2 kiaušiniai
6 valg.š. miltų
Aliejus kepimui
Druska, pipirai pagal skonį
Džiovintos petražolės ir krapiukų
Grietinės ar jogurto

  • Į dubenį burokine trintuve sutarkuoti bulves bei cukiniją, svogūną, įmušti abu kiaušinius ir suberti miltus.  Paskaninti druska, pipirais ir džiovintomis žolelėmis. Labai gerai išmaišyti.
  • Didelėje keptuvėje, ant vidutinės ugnies kaitinti aliejų. Gautą masę kabinti šaukštu, dėti keptuvėn ir truputėlį suploti.
  • Kepti iš abiejų pusių, kol gražiai paruduoja.
  • Patiekti su grietine arba tirštu jogurtu, apibarsčius krapiukais.

Vos tik įdėjus kepti pirmus blynus, pasklido nepaprastas aromatas... ir vaikai ėmė sukti ratus aplink mane, kaip bitės aplink avilį, vis klausinėdami, mama, kada... kada?

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...