Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2013/04/17

Šiek tiek apie kivius



Ar žinojote, kad ...










  • Kiviuose yra fermento, minkštinančio mėsą. Šis fermentas taip pat trugdo stingimui, todėl jokiu būdu kivių vaisių nedėkite gaminant naminius ledus, želė arba uogienes, arba jie nesustings.
  • Odelė lengvai pašalinama, kai vaisius yra panardinamas į verdantį vandenį 60 sekundžių.
  • Atkreipkite dėmesį į auksinės spalvos kivius, paprastai jie yra mažesni, turi lygią rudą odelę, bet  jų geltonas minkštimas yra saldesnis,  nei žaliųjų kivių.
  • Kitas būdas, kaip lengvai nulupti kivius: nupjauti vaisiaus galiukus, padaryti 1-4  įpjovas įstrižai odelės. Paėmus valgomąjį šaukštą, jį pakišti po odele tarp įpjovų ir atsargiai ją atkelti. Toks kivio odelės pašalinimo būdas, paliks gražiai apvalų vaisių be odelės. Arba galima naudoti dantytą vaisių skustuką.
  • Valgant kivius ima truputį dilgčioti burnoje, todėl vertėtų juos patiekti su gėrimais, kaip vanduo ar pienas.
  • Jei skubate ar tiesiog tingisi terliotis lupinėjant kivius, galima perpjauti jį pusiau horizontaliai ir valgyti naudojant šaukštelį arba kąsti tiesiai nuo odelės.
  • Kivių panaudojimas: kivį nulupti, supjaustyti riekelėmis arba kubeliais ir dėti į vaisių salotų, salsas, dar ant įvairių morenginių kepinių (Pavlova) ar dekoruojant pyragus.

Būtina nepamiršti:

  • Visada nuplauti vaisių prieš valgant ar pjaustant, siekiant išvengti virškinimui potencialiai kenksmingų bakterijų.
  • Saugiausia naudoti aštrų peilį.
  • Nuplovus vaisių, leiskite jam gerai išdžiūti, kadangi džiovinant virtuviniu rankšluoščiu neįmanoma pašalinti pakankamai drėgmės, dėl jo pūkuotos odelės.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...