Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2013/04/15

Vanilinės rikotos spurgytės



Greitai ir lengvai pagaminamos, minkštutėlės spurgytės, paskanintos miltiniu cukrumi...


Augalinio aliejaus kepimui
3 dideli kiaušiniai
100 gr cukraus
2 arbat.š. vanilinio cukraus
225 gr pilno riebumo rikotos sūrio
300 gr miltų
2 arbat.š. kepimo miltelių
Cukraus pudros papuošimui

  1. Dideliame puode įkaitinti aliejų iki 190˚C. Jo turėtų būti bent 5 cm nuo puodo dugno. 
  2. Šalia puodo pasidėti didelę lėkštę, išklotą popieriniu virtuvės rankšluoščiu - aliejui nuvarvinti.
  3. Tuo tarpu, į didelį dubenį įmušti kiaušinius, suberti abiejų rūšių cukrų (įpilti vanilės ekstraktą, jei naudojama). Maišymui geriausia naudoti medinį šaukštą! Sudėti rikotos sūrį ir išmaišyti. Tuomet suberti miltus, kepimo miltelius ir maišyti, kol masė gerai išsimaišo ir tampa vienalytė.
  4. Naudojant ledams kabinti skirtą, nedidelį šaukštą arba du arbatinius šaukštelius, kabinti truputėlį tešlos ir dėti į įkaitintą aliejų. Geriausia daryti 6 graikinio riešuto dydžio rutuliukus.
  5. Kepti ant vidutinės ugnies, kol gražiai paruduoja ir iškepa viduje, t.y. apie 3-4 minutes. Naudojant kiaurasamtį, visus spurgiukus ištraukti ir sudėjus ant virtuvinio rankšluoščio, leisti nuvarvėti aliejaus pertekliui.
  6. Taip kartojant tuos pačius veiksmus, kepti spurgytes iš likusios tešlos.
  7. Aliejui nuvarvėjus, visas spurgeles dosniai apibarstyti miltiniu cukrumi.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...