Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2013/04/11

Kreminė kopūstų sriuba



Ta pati kopūstų sriuba, tačiau truputį kitokios konsistencijos, nes sutrinta, gerai užpildanti skrandį ir sušildanti, lietingą dieną.
1-2 vidutinio dydžio bulvės
1 nedidelis svogūnas
1 valg.š. sviesto ir šiek tiek aliejaus
1/2 vidutinio dydžio pjaustyto riekelėmis kopūsto
2 vištienos ar daržovių sultinio kubeliai
1litras vandens
1 stiklinė pieno arba šiek tiek grietinėlės
Druskos ir šviežiai malto juodojo pipiro pagal skonį
Smulkiai pjaustytos šviežios petražolės ar krapiuko
  1. Bulves ir morkas nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti į norimo dydžio gabalėlius. Atidėti šalin.  
  2. Svogūną nulupti ir susmulkinti. Kopūstą nuplauti ir supjaustyti plonesnėmis riekelėmis. 
  3. Į puodą dėti sviesto ir pilti šiek tiek aliejaus, suberti smulkintus svogūnus ir trumpai pakepinti.  
  4. Kai svogūnai tampa peršviečiami, suberti smulkintas morkas ir bulves, išmaišyti ir dar truputį viską pakepinti.  
  5. Užpilti karštu vandeniu, sudėti vištienos ar daržovių sultinio kubelius. Nepamiršti kopūsto riekelių. Gerai išmaišyti ir virti ant nedidelės ugnies apie 30-45 minutes arba, kol visos daržovės suminkštėja.  
  6. Galiausiai viską sutrinti rankiniu blenderiu, įpilti pieno ar grietinėlės, paskaninti druska ir pipirais. Dar keletą minučių pakaitinti ant ugnies ir nukelti. 
  7. Patiekti dubenėliuose, apibarsčius džiovintais ar šviežiais krapiukais.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...