Šis majonezas labai tiks su kepta lašiša.
- 2-3 kiaušinio tryniai (60 gr),
- 2 žiūpsniai šafrano,
- 1/2 a.š. druskos,
- 1 a.š. Dijon garstyčių,
- 4 v.š. baltojo vyno acto,
- 1/2 a.š. citrinos sulčių,
- 125 gr alyvuogių aliejaus,
- 125 gr žemės riešutų aliejaus.
- Į virtuvės kombainą sudėti kiaušinio trynius, šafraną, druską, garstyčias, supilti baltojo vyno actą ir citrinos sultis. Viską išsukti.
- Tuomet palaipsniui pilti aliejus, kol masė taps tiršta.
- Laikyti labai švariame stiklainyje, šaldytuve. Mėgaukitės!
Pastaba: procesas, kai į mišinį pilamas aliejus, turėtų užimti ne ilgiau, nei 1 minutę.
Linkėjimai, Krista.
No comments:
Post a Comment