Ar žinojote, kad... kiviuose yra fermento, minkštinančio mėsą. Šis fermentas taip pat trugdo stingimui, todėl jokiu būdu kivių vaisių nedėkite gaminant naminius ledus, želė arba uogienes, arba jie nesustings.
◊ ◊ ◊
♥ Apie citrinų naudą sveikatai
Dauguma net nenutuokia apie gausybę citrinos sulčių savybių, naudingų mūsų sveikatai. Šis rūgštus ir sultingas vaisius gali būti naudingas metant svorį, taip pat kontroliuojant kraujo spaudimą.
[daugiau...]
◊ ◊ ◊
♥ Kaip teisingai spausti citrusinių vaisių sultisAr žinote, kaip teisingai paruošti, spausti ir saugoti citrusinius vaisius? Tik šviežios citrinų, apelsinų, laimų ir greipfruto sultys turi geriausią skonį ir aromatą. Kad išgautumėme kuo daugiau jų sulčių rekomenduojama...
◊ ◊ ◊
Argano aliejus yra augalinis aliejus, išgaunamas iš argano medžio (Argania spinosa L.) riešutų kevalų, išskirtinai spaudžiamas Maroke. Yra labai vertinamas dėl savo maistinių, kosmetinių ir daugybės gydomųjų savybių. Kosmetikos pramonėje žinomas kaip marokietiškas aliejus.
[daugiau...]
◊ ◊ ◊
♥ MIGDOLŲ ALIEJUSMigdolai yra turtingas aliejaus šaltinis.
Saldžiųjų migdolų aliejus gaunamas iš džiovintų saldžiųjų migdolų branduolio. Aliejus būna spaudžiamas arba iš švelniųjų, arba iš karčiųjų migdolų, turi silpną kvapą ir riešutų skonio.
♥ GRAIKINIŲ RIEŠUTŲ ALIEJUSTai šviesios spalvos bei subtilaus skonio ir kvapo, saldus, aromatingas aliejus su riešutų prieskoniu. Graikiniuose riešutuose yra daug maistingųjų medžiagų. Tai puikus seleno, fosforo, magnio, cinko, geležies, kalcio šaltinis.
◊ ◊ ◊
Tai švelnaus skonio augalinis aliejus, išgaunamas iš žemės riešutų. Parduodamas rafinuotas, nerafinuotas, šalto spaudimo ar kepintų riešutų aliejus, turintis stiprų riešutų skonį ir aromatą, kaip ir kepintų sezamo sėklų aliejus.
Dažniausiai naudojamas kiniečių, pietų ir pietryčių Azijos virtuvių patiekaluose, ne vien tik tam, kad suteiktų ypatingą skonį.
[daugiau...]
[daugiau...]
◊ ◊ ◊
♥ Ispaniška rūkyta paprika - PIMENTóNPimentón (ispaniškai: paprika) yra vienas iš pagrindinių prieskonių ispaniškoje virtuvėje. Naudojama visur, pradedant nuo chorizo dešros baigiant įvairiausiais padažais, o taip pat dažnai pabarstoma ant patiekalų su aštuonkojais ir netgi kiaušinienės.
[daugiau...]
◊ ◊ ◊
♥ Ugningoji HARISSAHarissa (tariama: h-ree-sa) yra ugningas pagardas. Nors pirmiausia Harissa atsirado Tunise, bet ji labai populiari visoje Šiaurės Afrikoje ir dažnai Maroke ji naudojama gaminant daugelį patiekalų.[daugiau...]
◊ ◊ ◊
♥ APELSINŲ ŽIEDŲ VANDUOApelsinų žiedų vanduo (tariama: ma' el zhar arba tiesiog zhar) yra esminis priedas Maroko ir Artimųjų Rytų kraštų virtuvės patiekaluose.
[daugiau...]
No comments:
Post a Comment